logo Olde Veste
Zevenklapper in Ten Boer

Zevenklapper in Ten Boer

Nieuwsbericht

Omlandia – Olde Veste stond in het teken van de gemiste kans vorige week om in puntenaantal gelijk te komen met HZVV. Vooraf werd aangegeven de geschiedenis achter ons te laten en te focussen op onze eigen kwaliteiten. Vanaf het eerste fluitsignaal door de goed leidende scheidsrechter M. Oosting en zijn assistenten E. Koning en S.C. Brondijk werd de strijd aangegaan met de spelers van Omlandia. Door druk te zetten en duels te winnen werd de druk opgevoerd en dit resulteerde in een aantal kansjes. Gedurende de eerste helft leverde was er sprake van een eenrichtingsverkeer richting het doel van Omlandia, in de 33’ minuut resulteerde dit in het eerste doelpunt van Sander Nijstad die koppend een voorzet van Clint Kruisweg wist af te ronden. Tot aan het rustsignaal wisten we nog enkele goede kansen te creëren maar het net werd niet gevonden. Omlandia was niet bij machte Tom Holleboom tot actie te dwingen. In de rust werd de taaiheid van Omlandia besproken en onze intentie om niet in de val te lopen, maar door te gaan met het spel van de eerste helft. Deze strijdwijze leverde direct naar rust een bijna niet te missen kans op, maar voor open doel werd de bal over de lat gewerkt. Hierna volgden een aantal minuten waar het leek dat Omlandia in staat was wat meer bepalender te zijn, overigens zonder gevaarlijk te worden. Maar Olde Veste wist in de 53’ minuut een vloeiende aanval af te ronden. Yannick Kaluzi was het die de 0-2 op het scorebord liet noteren. Dit was het begin van een twaalftal minuten Kaluzi time. In deze periode wist Yannick een klassieke hattrick te scoren door doelpunten in de 60 en 65ste minuut. Hiermee was alle weerstand van Omlandia gebroken, Olde Veste liet te teugels niet vieren en bleef de aanval zoeken. Dit resulteerde in de 0-5 door Wouter van de Vegt, zijn eerste in de blauw-gele kleuren, in de 67’ min. De honger van Yannick was nog niet gestild en hij tikte in de 73’ minuut de zesde binnen. Het toetje van de dag was echter de zevende en tevens laatste treffer in de 87’ minuut door Erwin van Luik, hij wist met een weergaloze stift het net te vinden. In de 88’ minuut kwam Omlandia nog met tien man te staan, een onbesuisde actie werd gevolgd door een rode kaart voor de linksback van Omlandia. Enkele minuten later klonk het eindsignaal en het resultaat kon gevierd gaan worden. Door een storing in de verwarmingsketel werd het voor beide teams een koude douche maar dit mocht de pret niet drukken. De terugreis met de Olde Veste Expres met Gaatze Hellinga aan het stuur werd aanvaard en rond zeven uur werd de voetbalzaterdag afgesloten met een laatste biertje. Doel:              Tom Holleboom Verdediging:   Bas Flobbe, Erwin van Luik, Kevin de Vries, Martijn Strijker (68’ min. Sjouke Pieter Oosterling Middenveld:   Sander Nijstad (68’ min. Justin Torn), Joy Okenge, Patrick de Vente Aanval:           Clint Kruidweg, Yannick Kaluzi, Brian van der Zweerde (62’ min. Wouter van der Vegt) 33’ min.           0-1       Sander Nijstad 53’ min.           0-2       Yannick Kaluzi 60’ min.           0-3       Yannick Kaluzi 65’ min.           0-4       Yannick Kaluzi 67’ min.           0-5       Wouter van der Vegt 73’ min.           0-6       Yannick Kaluzi 88’ min.           0-7       Erwin van Luik Foto's van Jacob Westra
Deel dit bericht

share op facebook  
Top