logo Olde Veste
Zaterdag 5 november, vv Veendam 1894 JO13-1-Olde Veste JO13-1

Zaterdag 5 november, vv Veendam 1894 JO13-1-Olde Veste JO13-1

Nieuwsbericht

Vandaag op sportpark de Langeleegte, achter het stadion. Voor de ouderen onder ons. Hier ligt een stuk voetbalhistorie. Jarenlang in de eerste divisie met af en toe een uitstapje naar de eredivisie. Vandaag de 3e divisie wedstrijd tussen de JO13 teams uit Veendam en Steenwijk. We zijn weer compleet, wel wat zieken gehad deze week. Chanel, Damian en Aidan die het virus van de fam. Donker hadden overgenomen. Donderdag met complete groep getraind. Wedstrijd begint, we spelen terug en onzorgvuldigheid achter levert balverlies op. Schot vanaf 18 meter gaat over Damian heen en we staan met 1-0 achter. Je ziet iedereen kijken. Dit gaat ons niet gebeuren. We zetten Veendam onder druk en na een hoekschop in de 5e minuut krijgt Yvar Bruins in de 8e minuut de bal op langs en dribbelt naar binnen, hij speelt Stijn in die de bal langs de keeper in de linkerhoek schuift, 1-1! We zetten Veendam steeds meer onder druk en achterin zit het nu goed dicht. In de 13e minuut een lange pass van Shimon, Stijn komt voor zijn man en kopt door op Yvar Bruins die op volle snelheid licht en de verdediging zijn hielen laat zien, 1 op 1 met de keeper faalt Yvar niet en schiet de 1-2 op het bord. Een meer dan terecht voorsprong.  Max speelt Igo in die voorzet, bal is net te scherp en keeper pakt. We moeten op de vleugels iets meer de zijlijn opzoeken dan worden we nog gevaarlijker. 17e minuut steekpass van Max op Igo, die schuift de bal in de verre hoek,1-3. Geweldige pass van Max en beheerst afgerond door Igo, mooie aanval! In de 26e minuut zet Stijn volop druk, Yvar Lem en Hielke volgen. Stijn veroverd de bal en speelt HIelke in, door op Yvar Lem, Yvar speelt zijn man uit en schiet over de keeper de 1-4 op het bord. 29e minuut voorzet van HIelke, maar de keeper komt uit zijn doel en pakt en schiet snel uit, we krijgen een counter om de oren maar Thijs grijpt goed in en haalt de counter eruit. In de 30e minuut zetten we weer goed druk en veroveren rond de 16 meter de bal, Chanel wordt ingespeeld op rechts en schuift de bal voorbij de keeper en de 1-5 is een feit. Dan fluit de scheidsrechter af en is het rust. We beginnen de 2e helft zoals we de 1e helft geeindigd zijn, volop in de aanval, 2e minuut vrije trap van Max op Chanel, voorzet maar inzet van Yvar Lem net te zacht en keeper pakt. We krijgen in de 4e minuut een counter tegen, hun spits loopt ons eruit en gaat alleen op Damian af, schot vanaf 12 meter maar Damian pakt de bal in een keer klemvast. In de 5e een aanval over links, Oliver op Aidan die doorspeelt op Yvar Lem en vanaf achterlijn een voorzet en Chanel die vanuit de lucht de bal binnentikt bij de 1e paal. Grensrechter vlagt voor buitenspel. Dit kan nooit, maar helaas wordt het doelpunt afgekeurd. 7e minuut steekpass van Veendam en weer red Damian 1 op 1, wel een hoekschop. Wij staan niet goed en 4 man op een rij staan vrij, de 2-5 is een feit. Na de aftrap zoeken wij het doel van Veendam weer op, Hielke kapt zijn man uit en stift de bal over de keeper, zo’n 20 cm naast. Jammer mooie actie en bal met gevoel geraakt. 13e minuut pass van Yvar Bruins op Yvar Lem, voorzet en Chanel kopt door op Hielke die de 2-6 op het bord schiet. Veendam komt er nog een keer uit en schiet van 20 meter hoog, maar Damain staat op de lijn en kan de bal net vangen. Damian staat positioneel steeds beter en begint echt te wennen aan het grote doel. Yvar Lem speelt Chanel die uit de draai hard schiet, net naast.  Er komen nog een paar schoten en als we het iets beter hadden uit gespeeld hadden we misschien de 7e en 8e goal ook nog wel kunnen maken. Maar we kunnen tevreden zijn over het vertoonde spel en een mooie uitslag waar we van tevoren voor hadden getekend. Volgende week 3 x trainen en volgende week zaterdag uit naar HFC uit Hoogkerk. We staan nu op 1 punt van de nummer 4, we kruipen langzaam weer naar boven.
Deel dit bericht

share op facebook  
Top