logo Olde Veste
Zaterdag 29 oktober 2016, competitie vv Heerenveen JO13-1-Olde Veste JO13-1

Zaterdag 29 oktober 2016, competitie vv Heerenveen JO13-1-Olde Veste JO13-1

Nieuwsbericht

De wedstrijd tegen de koploper, nog ongeslagen en maar 2 doelpunten tegen. 12 2e jaars, fysiek sterke ploeg. Voor de jeugdcup werd het 0-4 maar dat was 75 minuten 9-9. Vandaag voor het echie. 1e minuut vrije trap van Yvar Lem valt voor de voeten van Hielke en staat alleen voor de keeper in het 5 meter gebied, helaas gaat zijn inzet naast. We spelen iets teruggetrokken maar vanaf 15 meter over middellijn zetten we druk. Weinig ruimte voor Heerenveen en ze hebben het lastig met ons. Het spel gaat over en weer en speelt zich voornamelijk op het middenveld af , beide teams krijgen geen uitgespeelde kansen. 11e minuut een pass van Max op Aidan, hoek 16 een combinatie van schot en voorzet, voorlangs. Hier had meer ingezeten. In de 13e minuut komt Heerenveen er gevaarlijk uit maar Shimon hersteld maar moet wel een hoekschop weggeven. Hier ontstaat een 2e hoeschop uit, scrimmage en wij staan niet goed, bal gaat de lucht in en de 0-1 wordt ingekopt. We rechten onze rug en komen eruit, vanaf 20 meter schot van Hielke wat resulteert in hoekschop, kort genomen op Aidan, zijn schot is te zacht. Heerenven komt eruit en nu hoekschop voor Heerenveen, deze wordt naast gekopt. Het spel blijft over en weer gaan en echt gevaarlijk wordt het niet meer. Dan is de 1e helft ten einde. 2e helft begint en na 3 minuten krijgt Chanel een dot van een kans, pass van Hielke op Yvar Bruins die een voorzet op maat geeft op Chanel, oog in oog met de keeper, bal wat meer naar de hoek, maar de keeper pakt hem ook goed. In de 38e minuut draait de nummer 9 van Heerenveen zich vrij maar Jordin hersteld. 40e minuut, combinatie van Igo, Thijs en Stijn in 1 keer door op Chanel, maar verdediging Heerenveen grijpt goed in. In de tegenaanval komt Heerenveen er gevaarlijk uit, schot van 17 meter gaat net naast. In de 50e minuut krijgen we een messcherpe counter om de oren, de 1e inzet wordt door Damian gekeerd echter is Heerenveen in de rebound alerter en de 0-2 staat op het bord. Dit is een domper voor ons. We gaan nu achterin 1 op 1 spelen en zetten over het hele veld druk. Yvar Bruins snelt door de verdediging en zet nog net de punt van zijn schoen tegen de paal, hij rolt langs de keeper, binnenkant paal en, en ……… weer het veld in. Het zit dan ook niet mee. We weten dat we risico nemen en in de 58e minuut zet Heerenveen de 0-3 op het bord. In de laatste minuut een overtreding op Stijn in de 16. Yvar Bruins schiet de penalty binnen, 1-3. We hebben goed gespeel, kansen gecreëerd, Heerenveen onder druk gezet. Heerenveen misschien wat slimmer en fysiek sterker. Maar al met al hadden wij minimaal een gelijkspel verdiend of misschien wel winst. We kunnen trots zijn op dit team. Volgende week naar Veendam.
Deel dit bericht

share op facebook  
Top