logo Olde Veste
Wedstrijdverslag zaterdag 26.11.2016 Olde Veste JO13-1-FVC JO13-1

Wedstrijdverslag zaterdag 26.11.2016 Olde Veste JO13-1-FVC JO13-1

Nieuwsbericht

Na het verlies van vorige week voor de beker tegen Broekster Walden vandaag de thuiswedstrijd tegen FVC uit Leeuwarden. Deze staan onderaan met Be Quick Dokkum, maar van onderschatting mag geen sprake zijn. Een goede trainingsweek gehad. Wel wat pijntjes en griepjes her en der. Maar op zaterdag op Jordi na compleet. Begin is voor ons, in de 2e minuut bal Shimon op Yvar Bruins die de bal net voorlangs schuift. We hebben overwicht maar kunnen dit nog niet echt omzetten in echte kansen tot de 6e minuut. Yvar Bruins krijgt op links de bal, hij speelt Chanel in die goed vrij komt en die kaatst op Yvar Lem die met een bekeken schot de bal over de keeper schiet. 1-0! Hier kwam alles samen. Yvar Bruins die goed breed stond, Chanel die veel en goed bewoog en Yvar Lem die op het juist moment onder de bal kwam. Nu doordrukken en dit vasthouden. In de 10e minuut onze volgende kans. Een 1-2 van Yvar Lem en Chanel, het schot van Chanel gaat net over. In de 11e minuut balverlies, Thijs haalt de counter eruit maar maakt daarbij een overtreding. Bal wordt 16 meter ingebracht en in de kluts haalt FVC uit en via binnenkant paal valt deze binnen. Een niet terechte 1-1, echter roepen we het over onszelf af. Team herpakt zich en we proberen weer richting het doel van FVC te komen. We zijn druk en onnauwkeurig. Tot halverwege het middenveld wordt goed gevoetbald maar dan stokt het. In de 15 minuut combinatie die begint bij Jordin die een pass geeft op Yvar Bruins, terug op Yvar Lem die vanaf 20 meter schiet, keeper red. Schot van Chanel keeper verwerkt deze tot hoekschop. Deze wordt genomen door Shimon, bal wordt weggewerkt en vanaf rand 16 brengt Jordin deze weer in, Aidan schiet deze tegendraads vanuit lucht in de uiterste hoek en de 2-1 staat op het bord, prima voorzet en mooie goal. Combinaties gaan nu steeds beter lopen. 22e minuut hoekschop van Shimon, Yvar Lem kopt voorlangs, dat is jammer. Druk van Olde Veste neemt toe en FVC komt er niet meer uit. Schot van Chanel gaat naast. Dan komt FVC er toch uit en krijgen op 18 meter een vrije trap. Bal wordt in de 16 gebracht, schot en bal wordt van richting verander door Max, Damian staat op verkeerde been maar hersteld zich en met een uiterste duik pakt hij de bal klemvast. In de laatste minuut van de 1e helft nog een hoekschop van Shimon deze komt bij Hielke die teruglegt op Aidan die de paal raakt. 1e helft voorbij. 2-1 laat de verhoudingen niet goed zien. Maar we staan voor. De start van de 2e helft is wederom voor ons. De ene na de andere aanval gaat richting het doel van FVC. Voorzet van Yvar Bruins wordt gepakt door de keeper. Steekpass van Stijn op Yvar Lem is net te scherp. In de 36e minuut vrije trap van Shimon op Chanel die controleert en teruglegt op Shimon, schot wordt gepakt door de keeper. 40e minuut, vrije trap van Shimon, Hielke in de 16 meter en schiet, keeper pakt hem weer. Het draait goed maar de finishing touch ontbreekt. Onszelf belonen met meerdere goals. 48e minuut, hoekschop Yvar Lem, uit kluts schiet Chanel over.  53e minuut schot van Yvar Lem op goede pass van Igo, bal gaat 50 cm naast. 54e minuut, Max passed op Igo, terug op Shimon, schot van Shimon en de 3-1 staat op het bord. Inde 56e minuut komt FVC er nog een keer uit maar schot gaat over. Vrije trap van Yvar Lem op 20 meter gaat net naast. 58e minuut hoekschop van Yvar Lem, Shimon kopt over. 59e minuut, mooie combinatie van Max, Igo, Shimon, Yvar Lem en Hielke die net over schiet. Shimon schuift in vanuit verdediging, pass op Igo, die doorspeelt op Hielke, Hielke kaatst op Yvar Lem deze speelt door op Stijn die de 4-1 binnen tikt wat tevens de eindstand is. Terecht overwinning en op 3 punten van de nummer 2 die we over 2 weken thuis krijgen. Volgende week uit naar LSC uit Sneek.    
Deel dit bericht

share op facebook  
Top