logo Olde Veste
verslag dd. 12.11.2016 HFC’15 JO13-1-Olde Veste JO13-1

verslag dd. 12.11.2016 HFC’15 JO13-1-Olde Veste JO13-1

Nieuwsbericht

De dag na Sint Maarten vertrekken we om 09.15 uur naar Hoogkerk om tegen de plaatselijke HFC’15 te mogen voetballen. Het is koud en guur. De wedstrijd begint en ondanks goede afspraken voor de wedstrijd loopt het niet, de 1e kansen zijn voor de Noorderlingen. Na 7 minuten vliegt de bal via de paal het veld weer in. Henk staat vergeefs met de vlag omhoog, de scheidsrechter fluit niet. Gelukkig gered door de paal. In de 8e minuut een schot va HFC maar Damian brengt redding. We weten de bal niet in de ploeg te houden en zijn onrustig. In de 12e en 13e minuut krijgt HFC goede kansen maar of naast of Damian staat zijn mannetje. Zoals de wedstrijd nu gaat zal Damian voor ons wel man van de wedstrijd worden. Hij maant iedereen tot scherpte. Het begint maar niet te lopen, tegenstander is fysiek en na 22 minuten wisselen we Max tegen Yvar Lem, Max komt huilend het veld af. Zijn directe tegenstander grijpt hem constant bij de keel. Dit zal bij Yvar Lem wel wat lastiger worden. Eindelijk komen wij er een beetje uit, in de 28e minuut een bal van Hielke op Stijn die net naast lobt. 29e minuut, Yvar Lem wint duel, speelt Stijn in die kaatst op de doorgelopen Yvar Lem. Yvar dreigt met schot maar dribbelt 16 meter in en schiet vanaf 15 meter diagonaal over de keeper heen, 0-1. Weliswaar tegen de verhouding in maar ja we hebben dit seizoen ook wel eens pech gehad en nu hebben we het geluk om als eerste te scoren. We gaan met een voorsprong de rust in. We wisselen en waarschuwen dat ze positioneel goed moeten staan. 33e minuut verdedigend staan we niet goed en uit de rug gaat de rechtsbuiten van HFC alleen op Damian af, Damian zit er nog aan maar helaas valt de 1-1. De wedstrijd was al fysiek maar wordt nu nog fysieker, beide ploegen willen winnen en zoeken het randje op, vanaf mijn positie gaan zij iets vaker over het randje dan wij. Kansen over en weer maar 2e helft zijn wij iets beter. In de 45e minuut dribbelt Shimon de 16 meter in en wordt hard onderuit gehaald. Scheidsrechter twijfelt niet en legt de bal op de stip. Yvar Lem schiet de bal via de binnenkant paal in het doel, 1-2! De laatste 15 minuten wordt een strijd van jewelste. Jordi komt binnen de lijnen als rechtsbuiten en krijgt zelfs nog 2 kansen op de 1-3, de laatste, een omhaal wordt gepakt door de keeper. In de 63e minuut fluit de scheidsrechter dan voor het einde. 1-2, weer 3 punten en een voorlopig 5e plek is het resultaat. Zeker niet onze beste wedstrijd maar wel de punten. Maandag tegen Unicum in Lelystad voor de jeugdcup. Volgende week zaterdag thuis voor de beker tegen Broekster Walden. 19 november om 10.30 uur. Komt dat zien.
Deel dit bericht

share op facebook  
Top