logo Olde Veste
VENO JO13-1 – d’Olde Veste JO13-2

VENO JO13-1 – d’Olde Veste JO13-2

Nieuwsbericht

imagesAPUVEUKV

Olde Veste JO13-2 speelt tegen 12 man

Vandaag 19-11-2016 de uitwedstrijd tegen de jongens uit Vollenhove. De wedstrijd staat om 8.45 gepland, dus moeten we in alle vroegte op pad. Na een vlekkeloos verlopen heenreis komen we aan op Sportpark de Benten. Duco heeft een neefje bij VENO en kan ons vertellen dat zij 4-4-2 gaan spelen. Na wat omzwervingen van kleedkamer 5 naar kleedkamer 1, hangt Stefan de opstelling aan de muren:image1   Mathijs in de goal, Roan op linksachter, Uzeyir en Reinout in het midden achterin en op rechtsachter Pocjwok. Linksmidden Coen, mid-mid Kevin en rechtsmidden Alwin. Xavier op linksvoor, Duco in de spits en Melvin rechtsvoor. De wissels vandaag: Benjamin, Joran en Tim. Willem is nog geblesseerd, maar is wel mee als supporter. Stefan:"Vanwege het te spelen 4-4-2 systeem van Veno is het erg belangrijk rugdekking te geven. Geef druk op de bal en WIL de bal ook hebben.Ga de duels aan en ga kort zitten bij je tegenstander. Bij balbezit het veld groot maken, dus loopacties maken" Na de warming-up staat de scheids al op ons te wachten als wij onze yel nog moeten doen. De blik van de scheids spreekt boekdelen en laat zich meteen gelden. Dat beloofd wat. De eerste helft begint op het zware veld van het zuiderzeedorp. Het begin is wat onrustig en onze jongens moeten even zoeken naar de juiste posities. We weten wel gelijk druk te zetten en zijn de betere in de beginfase. Dit wordt ook beloond met een goal van Xavier, die goed in positie wordt gezet door Duco. 0-1. De Steenwijker jongens blijven strijden wat zich uit in meerdere kansen. Duco geeft weer een mooie pass en dit keer op Melvin, die tegen de keeper schiet. Niet lang daarna ziet Alwin zijn afstandsschot net over gaan. Er is weinig ruimte en er wordt teveel op een kluitje gevoetbald. Vanaf de kant wordt geroepen het veld breed te houden. Het spel wordt steeds onrustiger en er wordt teveel wild naar voren gepoeierd. De scheids fluit af voor de rust. Stefan: "Mannen, het spel is erg onrustig. Het meest van het spel heeft zich links voorin afgespeeld. Probeer het veld groot te houden, want dan komt er ruimte. We lopen nu alles dicht. Probeer net als op de training, meer op balbezit te spelen" De tweede helft begint. Na niet al te lang spelen, loopt hun nummer 7 zo door de verdediging en weet ook Mathijs, die weer een fantastische pot speelde, te verschalken tussen de benen door. 1-1. Niet lang daarna heeft de nummer 7 weer een kans, maar wordt gekeerd door Mathijs. Dan zien we Tim in volle sprint weggestuurd worden door Joran vanaf eigen veld. Tim weet helemaal door te rennen tot de goal van de tegenstander en rond koelbloedig af, 1-2. Kort daarop gaat er een schot van Tim net naast. Dan geeft de scheids een vrije trap aan VENO. Als de vrije trap wordt genomen staat Kevin er tekort op en houdt de bal tegen. De scheids stuurt Kevin vervolgens 5 minuten naar de kant. Onbegrijpelijk!!. De jongens blijven echter knokken. Tim komt weer sterk door en schiet wederom net naast. Ook Melvin schiet nog tegen de keeper. Over het hele veld staan de jongens te strijden. Veno krijgt nog een vrije trap die net naast gaat. De spanning neemt toe.fluitje1 Het gaat richting einde als de scheids fluit voor een overtreding, wat volgens de jongens geen overtreding was. Vervolgens geeft hij geen vrije bal, hij legt hem op de stip!! Onvoorstelbaar!! Scheidsrechterlijke dwaling ten top, thuisfluiter..... Maaaarrrrrr, VENO kan de druk niet aan en gelukkig wordt de penalty naast geschoten. Niet lang daarna fluit de scheids af en gaan de 3 punten mee naar Steenwijk. Teruggekomen bij de kleedkamer blijkt de scheids NA de wedstrijd Benjamin nog een gele kaart te hebben gegeven, voor bal wegtrappen en "ROT TOCH OP" roepen. Achteraf bleek Benjamin dit niet eens geroepen te hebben maar moest wel zijn excuses aanbieden aan de scheids die verder niet voor rede vatbaar was. Het was weer een hectische ochtend met een mooie overwinning. Volgende week tegen VHK thuis. De nummer 2 van onze competitie.
Deel dit bericht

share op facebook  
Top