logo Olde Veste
Pilot nieuwe spelvormen KNVB

Pilot nieuwe spelvormen KNVB

Nieuwsbericht

Zoals bekend heeft de KNVB het voornemen om nieuwe spelvormen in te voeren, mogelijk vanaf het seizoen 2017-2018. Daarover zal vermoedelijk in januari een beslissing worden genomen. Olde Veste en VV Steenwijk hebben de KNVB aangegeven samen te willen kijken met hun jeugd teams hoe deze spelvormen door hun spelers worden ontvangen. Als eerste categorie hebben we de tweede jaars E pupillen ,J09 uitgekozen. Twee E teams van Steenwijk en twee van Olde Veste, E4 en E5.
 • Woensdagavond, veld 6 Olde Veste.
 • Prima weersomstandigheden.
 • 2 speelvelden van 30 meter breed en 42.5 lang met de bekende gebruikelijke pupillendoelen.
 • Zes tegen zes met een keeper.
 • Twee spelleiders.
 • Ongeveer 40 ouders aanwezig
 • Kader van Steenwijk en Olde veste aanwezig en ook hoofdopleidingen Geertjan de Grip was erbij.
Na een welkomstwoord door Johan Dolstra werd aan de spelers en hun ouders ! in het kort de spelregels uitgelegd.
  • Keeper niet uitschieten
  • In dribbelen bij een uitbal.
Het was prachtig om te zien hoe de spelers van beide clubs tegen elkaar speelden. Het plezier spatte er van af. In de rust kreeg Geertjan de ruimte om met de spelers even een aantal zaken door te nemen. De tweede helft vloog voorbij en ging op dezelfde wijze als de eerste helft. Sportief, er werd veel gescoord en met heel veel plezier en veel balcontact door iedere speler. Na afloop wederom een kort gesprek met de spelers gevoerd hoe men het heeft beleefd. Een vaststelling is dat deze vorm voor deze categorie/ leeftijd  een verbetering is van het huidige zeven tegen zeven. Na de ranja ging een ieder tevreden naar huis. In de kantine hebben een aantal verantwoordelijke mensen van Steenwijk en Olde veste  (Remie, Arjan, Gerrit, Danny, Henry, William en Johan) de avond en de gespeelde pilot doorgenomen. De volgende pilot die we samen gaan doen is op woensdag 30 november, 18.00 tot 19.00 uur. tweede jaars F pupillen J09 zes tegen zes. Lokatie Olde Veste. De teams die uitgenodigd worden ontvangen aanstaande week de uitnodiging. Op 7 december aanvang 19.30 uur gaan we de 8 tegen 8  voor D pupillen eerste jaars spelen met 2 teams per club. Lokatie wordt nog bekend gemaakt. Deze eerste pilot heeft laten zien dat Steenwijk en Olde veste prima samen iets kunnen organiseren. dav

dig

2016-11-19-photo-00000041 2016-11-19-photo-00000040
Deel dit bericht

share op facebook  
Top