logo Olde Veste
Overwinning op z’n Duits JO13-2

Overwinning op z’n Duits JO13-2

Nieuwsbericht

 
Afbeeldingsresultaat voor olde veste       Afbeeldingsresultaat voor sc emmeloord
 
d’ Olde Veste JO13-2 - SC Emmeloord JO13-1G 
Na een weekendje rust ivm de herfstvakantie en bekerweekend hebben we vandaag, 29-10-2016, alweer de 7de competitiewedstrijd. We besluiten vandaag ook de elftalfoto te maken omdat we compleet denken te zijn. Echter wat schept onze verbazing?!? Op vrijdag 23.28 heeft Pocjwok zich om onbekende reden op teamers nog afgemeld!!! Dan maar op de foto zonder Pocjwok. Na het omkleden en tutten voor de spiegel om de haren netjes in de plooi te krijgen gaan we naar het intrapveldje om in het zonnetje de foto's te laten schieten. Het resultaat is fantastisch en wordt na de wedstrijd heftig gedeeld op twitter. De opstelling van vandaag is:Mathijs in de goal, linksachter Roan, in het midden Uzeyir en Benjamin en Reinout op rechts. In het midden op links Alwin, op 10 Kevin en rechts Xavier. Voorin op links Tim, spits Duco en rechtsvoor Melvin. Duco was vooraf wat twijfelachtig ivm enkelklachten maar heeft van de medische staf groen licht gekregen. De wissels zijn Joran, Coen en Willem die de hele week, na de training van maandag, al knieklachten heeft. Na de opstelling neemt Stefan de tactiek voor vandaag uitgebreid met de jongens door. "Geef elkaar rugdekking zoals we op de training geoefend hebben, de nummer 10 zet druk, ga de duels aan en geef je tegenstander geen meter ruimte, Kom vrij zonder bal en wil de bal hebben, help je teamgenoten en kantel mee met het spel. Verdedig aan de binnenkant en heb plezier in het spelletje!!! Het zonnetje schijnt en we beginnen vol goede moed op veld 1 aan de wedstrijd. Direct is er een kans van Tim vanaf de linkerkant. Hij passeert 1 van de 2 meisjes die meedoen met SC Emmeloord en schiet op de goal, maar de bal wordt goed gepareerd door de keeper. Niet snel daarna scoort Xavier maar deze wordt helaas afgekeurd ivm buitenspel. Bij Emmeloord komt het gevaar duidelijk vanaf de flanken met 2 snelle jongens. Door slecht uitverdedigen wordt het 0-1 voor de ploeg uit de polder. En ook de 0-2 volgt snel van de snelle linksvoor die zo de verdediging voorbij loopt. Bijna is het 0-3, maar de bal gaat gelukkig voorlangs. Er wordt door onze jongens niet goed gevoetbald. Er is teveel reactievoetbal, geen rust aan de bal en te weinig overspel. Toch komen we door Duco via een afstandsschot op 1-2. De wedstrijd blijft rommelig en bij sommige slaat de frustratie toe wat zich uit in iets te heftige overtredingen. Vlak voor de rust na gerommel voor onze goal wordt de 1-3 nog ingetikt. Dan fluit de scheids voor de rust. In de rust zitten de jongens er erg gelaten bij. Er heerst een grafstemming. De technische staf begint met het analyseren van de eerste helft en concludeert dat er geen scherpte is, geen passie en gedrevenheid. Er is geen rust aan de bal en zitten niet dicht genoeg op de tegenstander. De tweede helft MOET beter. Emmeloord heeft maar twee goed spelers en we kunnen deze 1-3 achterstand nog ombuigen. De jongens geloven er nog in en beginnen gemotiveerd aan de tweede helft. Direct aan het begin van de tweede helft krijgen we een tegenaanval die net naast gaat. Dan schiet Tim de bal net over na een goed combinatievoetbal van onze kant. Er wordt geklungeld voor de Emmeloordse goal en Melvin kan schieten, 2-3. De druk neemt toe van onze jongens. Tim krijgt een schietkans vanaf rechts, maar schiet tegen de keeper. In de rebound schiet Duco net naast. We besluiten 1 op 1 te gaan spelen om de druk nog verder op te voeren. Uzeyir schuift door naar het middenveld. Er volgt een fantastische actie van Tim die Duco vrij voor de goal zet. Deze schiet vervolgens tegen de keeper aan. De jongens blijven pushen en krijgen kansen. Via een corner van Melvin wordt de bal van de lijn gehaald. Direct is er weer een corner die op het hoofd van Tim terecht komt. Deze kopt naar Duco die vervolgens over het keepertje van de tegenstander kopt, 3-3!!! 1 van de coaches van de tegenpartij zit met zijn handen voor zijn gezicht. Wat gebeurt hier allemaal!! Het is 2 minuten voor tijd en de wedstrijd is volledig gekanteld. In de laatste minuut geeft Melvin nog voor op Duco die zeer onfortuinlijk over de bal maait. Wat een spanning. Hoe lang is het nog? Met nog luttele seconden op de klok schiet Duco van afstand de allesbevrijdende 4-3 in. Een hattrick!! Wat een opluchting, wat een blijdschap en wat een knappe tweede helft, waar WEL strijd was en WEL passie en gedrevenheid.  Het is fantastisch om te zien dat de jongens een 1-3 achterstand om weten te zetten naar een 4-3 winst. In de laatste seconden op een wel hele Duitse manier 😉 We staan nu 3de. Volgende week uit naar CVVO.
 
Afbeeldingsresultaat voor cvvo lemmerAfbeeldingsresultaat voor olde veste
 
Maatje te groot
CVVO JO13-1 - vv d' Olde Veste JO13-2 Na de fantastische Duitse overwinning van vorige week tegen Emmeloord, vandaag, 5 novenber 2016, de uitwedstrijd tegen CVVO. We zijn compleet, alleen Willem is geblesseerd maar is wel mee als supporter. Het is een mooie dag met laaghangende nevel als we door de polder richting Lemmer rijden. Aangekomen op het voetbalcomplex De Rien, liggen de velden er prima bij. De jongens kleden zich om en Stefan maakt de opstelling bekend: In de goal Mathijs, linksachter Joran, in het midden Uzeyir (C) en Benjamin en rechts Reinout. Linksmidden Coen, midmid Kevin en rechtsmidden Alwin. Linksvoor Tim, spits Duco en rechtsvoor Melvin. De wissels vandaag: Xavier, Pocjwok en Roan. "Mannen, vandaag gaan we vanaf het begin druk zetten en laat niet te snel je koppie hangen als het even tegenzit. Ik wil net als vorige week beleving zien en inzet. Geef elkaar rugdekking, zoals we op de training geoefend hebben en geef je tegenstander geen meter ruimte. Beweeg ook zonder bal en biedt je aan. Help je teamgenoten op deze manier. Kantel mee met het spel en heb plezier!!!" Na een steeds serieuzer wordende warming-up worden de pasjes gecontroleerd door een zeer stipte scheids en beginnen we op het hoofdveld, met scorebord, aan de eerste helft. De Olde Veste jongens beginnen lekker fel aan de wedstrijd waardoor er al snel kansen komen. Via Duco wordt Melvin de diepte ingestuurd. Deze geeft vervolgens perfect voor op Tim, die de bal op de lat kopt. Niet lang daarna kan Melvin weer voorzetten vanaf rechts en is het Kevin die binnen 5 minuten de 0-1 op het scorebord zet. Dan stoomt Reinout op snelheid door over de rechter flank. Hij kan voorzetten op Duco die helaas net naast schiet. Dit waren de beste 10 minuten voetballen van het hele seizoen!! Deed CVVO dan helemaal niets?? O, jawel. Met 2 uitblinkers bij de thuisploeg werden zij wel degelijk gevaarlijk. Door een aantal keren slecht uitverdedigen en uitschoppen komen de Lemmenaren op de 1-1, door een fantastische lob over Mathijs heen, van de nummer 10. Gesterkt door dit doelpunt neemt de druk van CVVO in de loop van de eerste helft toe. Er wordt een aantal keer over- en een aantal keren naast geschoten. We kunnen tot de rust het gelijke spel in stand houden.  Stefan: Mannen, we hebben een fantastische eerste 10 minuten gezien. Vervolgens zakt het als een kaartenhuis in elkaar. Afspraken worden niet meer nagekomen en de beleving is een stuk minder. Blijf het veld breed houden, blijf knokken voor elkaar en ga het duel aan!. Uzeyir geeft aan dat hij niet verder kan vanwege liesklachten. Kevin wordt aanvoerder en Coen neemt laatste man positie over.  De tweede helft begint. De druk van CVVO blijft en wordt al vrij snel beloond met een doelpunt van hun nummer 7, die zo door het hart van de verdediging loopt en met een afstandsschot de 2-1 laat noteren. De blijdschap is van korte duur want de Steenwijker jongens maken snel weer gelijk. Via Duco wordt de bal ineens doorgespeeld naar Melvin die voorzet op Tim. Tim speelt vervolgens de keeper uit en schiet in het dak van de goal, 2-2. Er komt meer ruimte voor CVVO. Mathijs heeft nog een goeie redding maar weet de 3-2 niet te voorkomen na inleveren van de bal van Tim door het midden. Halverwege de tweede helft zitten we in een slordig fase waarbij we geen grip meer hebben op de wedstrijd. De club uit Lemmer heeft de meeste kansen en weet in de laatste 5 minuten ook nog de 4-2 te maken. Vandaag was CVVO een maatje te groot, iets verder in de ontwikkeling en hadden wij een wat mindere dag. We blijven positief, gaan weer lekker trainen en voorbereiden op VENO JO13-1 uit over 2 weken.
Deel dit bericht

share op facebook  
Top