logo Olde Veste
Olde veste 3 verrast topploegen!

Olde veste 3 verrast topploegen!

Nieuwsbericht

Twee week geleden kwam Klazienaveen, de nummer 2 van de competitie, op bezoek in Steenwijk. Wij hadden nog geen wedstrijd gewonnen,dus ging de tactiek over de kop. 4-4-2 is bij Olde veste misschien een beetje uit den boze, maar we moesten iets proberen! Daarnaast kan in de praktijk 4-4-2 ook een aanvallende 4-2-4 worden, mits je voldoende loopvermogen hebt als middenvelders. Loopvermogen, een begrip dat bij een team dat 1x in de maand traint vaak wordt vermeden. Het werd een beetje bus parkeren. Vooral toen we vrij snel 1-0 voorkwamen door een goal van Robin. Schaamteloos counteren, heerlijk! Klazienaveen probeerde onze verdediging te breken, maar konden geen kansen creëren tegen het stugge Olde veste 3. Eigenlijk lukte het goed om Klazienaveen uit hun spel te halen. De vooraf besproken tactiek werkte schitterend in de praktijk. De momenten van druk zetten en het overnemen van elkaars man pakten goed uit. Daarnaast werd er voor elke bal gevochten. Wanneer iemand een duel verloor liep de andere 2x zo hard om dat goed te maken. Dan ben je een vriendenteam! Toen Tom in de aller laatste seconden nog de 2-0 maakte kon het feest los barsten. Olde veste 3 wint voor het eerst en ook nog van een hoog genoteerde club. De week daarop stond er een wedstrijd tegen het G-team van Olde veste op het spel ter gelegenheid van de afsluiting van de NSGK collecte week. We kwamen goed uit de startblokken maar onze conditie brak ons toch op. Het G-team kwam steeds beter in de wedstrijd en scoorde knappe goals! Ondanks de smoesjes dat een aantal goals een luchtje van buitenspel hadden en Moes rood kreeg na 2 lichte overtredingen zijn we simpelweg overklast door het G-team. Eindstand: 7-3 nederlaag. Dan afgelopen zaterdag. Koploper Urk, uit. Op Urk dus. Waar ik (Rutger red.) in mijn eerste jaar 3e elftal nog kampioen werd. Goeie herinneringen, maar zo makkelijk zou het vandaag niet gaan. Na 2 gemiste afslagen in de polder kwamen we toch mooi op tijd aan op sportpark “De Vormt”. De omstandigheden waren schitterend. Prime time, hoofdveldje, 3 mensen op de tribune, tegen het vriespunt aan, vochtig veld en het zonnetje begon net te zakken in de Zuiderzee waar de mannen van Urk gister nog onze vis vingen. Aan alles kon je aflezen dat Urk voor de zoveelste keer weer dik ging winnen vandaag. urk1 Maar… Zoals coach Teun al zei voor de wedstrijd: “Wij wonnen van Klazienaveen, en Urk speelde daar gelijk, dus op papier zijn wij de favoriet”. En daar begonnen de jongetjes van Olde veste 3 in te geloven! De ogen werden groter en dromen begonnen te ontstaan. Wat coach Teun zegt is waar, dus wij zijn favoriet! Kleine bange overjarige pubertjes werden zelfverzekerde ruige mannen. Ha! Urk? Makkie! We vreten ze op! Gebeurde dat? Nou nee, niet helemaal. We kwamen 1-0 achter. Een schaars moment van onoplettendheid in de verdediging leverde een schot op goal op. Moes had antwoord, maar werd in de rebound geklopt. Je kon Moes zelfs horen schreeuwen in Manchester. Dachten ze net van hem af te zijn daar… Toch werkte de tactiek die we geïntroduceerd hadden tegen Klazienaveen nu ook weer! Counteren, meer counteren en nog meer counteren! Dat resulteerde in de gelijkmaker van Ruben! In de rust werden we nog even herinnerd aan de uitspraak boven de deur. “Praat vrij over god, maar misbruik nooit zijn naam”. Tja, we kunnen er wat om lachen, maar het had ons al 4 vrije trappen tegen gekost! Gelukkig waren er de 2e helft geen frustraties en werd onze lieve heer lekker met rust gelaten. Sterker nog, we kwamen heel snel op 1-2! Hoe? Iets met een voorzet van Robin die wel of niet getoucheerd werd door Ruben, maar waar de keeper hoe dan ook geen antwoord op had en die liet hem door zijn benen glippen. Die zal slecht slapen vannacht. Urk kwam daarna steeds dichter bij onze goal en onze counters verloren kracht. 35 minuten bus parkeren kon niet goed gaan. Urk kwam op 2-2 en bleef aanvallen. Met soms meer geluk dan wijsheid, maar met een lovende inzet hebben we de 2-2 vol kunnen houden. Puntje bij de koploper! 4 punten tegen de 2 hoogst geklasseerde ploegen. We maken naam in het wereldje. Dit belooft een mooi deel 2 van de competitie te worden waarbij we de laatste plaats zeker geen verlaten!    
Deel dit bericht

share op facebook  
Top