logo Olde Veste
d’ Olde Veste JO13-2 – VHK JO13-1

d’ Olde Veste JO13-2 – VHK JO13-1

Nieuwsbericht

Vandaag, 26 november,  komt de nummer 2 van de competitie bij ons op bezoek. Het is een zeer koude zaterdagmorgen waar het gras van veld 3 nog wit uitgeslagen is van de nachtvorst. In de kleedkamer, waar we samen met de D3 zitten, is het lekker warm. Nadat iedereen is omgekleed en de ski’s heeft ondergebonden,  gaan we naar kleedkamer 1 voor de opstelling en de voorbespreking. Stefan, die gelukkig heelhuids uit Manchester is teruggekomen, maakt de opstelling bekend: Mathijs in de goal, Joran op linksachter, Uzeyir en Benjamin centraal achterin en rechtsachter Pocjwok. Linksmidden Reinout, midden Kevin en rechtsmidden Alwin. Linksvoor Xavier, spits Duco en rechtsvoor Tim. De wissels zijn: Melvin, Coen en Roan. Willem is nog steeds geblesseerd en Leider Sjaak is “boeven aan het vangen." "Let op je positie op het veld, zorg dat je je tegenstander ziet en de bal, verdedigers! Middenveld, probeer weer positiewisselingen te doen en kom vrij. Houdt de bal in de ploeg en kijk waar de ruimtes liggen." Als we het veld opgaan, komt de leider van VHK bij ons om te vragen of wij nog tenuetjes hebben. Dit wordt snel geregeld en niet snel erna zien we VHK in het oranje van Olde Veste het veld betreden. Na een slappe warming-up, begint de eerste helft onder leiding van Johan Dolstra. Het begin is voor d' Olde Veste. De eerste aanval gaat via Reinout die Duco de diepte instuurt. Duco zet voor maar wordt onderschept door de keeper uit Sint Jansklooster. Dan komt Tim over rechts door tot aan de achterlijn. Hij stift over de keeper maar de bal wordt net van de lijn gehaald. Dan doet VHK wat terug met hun spits van 2 meter. Deze nummer 4 loopt heel makkelijk door onze verdediging en scoort de 0-1. De jongens laten de kop niet hangen en gaan voor een volgende aanval. Xavier kan voorzetten vanaf links maar deze is net te kort voor Tim waardoor de keeper de bal kan onderscheppen. Het beeld van het vervolg van de eerste helft is onrustig en slordig. Er wordt nog 1 kans gecreëerd via Tim, die na een lange rush over rechts net voorlangs weet te schieten. Vlak voor de rust weet VHK de 0-2 nog te scoren via gerommel voor onze goal na een voorzet. Tijdens het opwarmen in de kleedkamer pept Stefan de mannen weer wat op:"De WU ging al niet lekker, jullie zijn met hele andere dingen bezig. Probeer je te focussen op de wedstrijd. Zorg dat je er kort op zit. Ook op die lange nummer 4 van 2 meter. Bijt je vast, trek en duw, zorg dat hij je voelt. Jaag op de bal. Middenveld niet te diep spelen, kom er ook eens onder en speel op balbezit." De tweede helft begint en laat jammergenoeg een zelfde beeld zien als de eerste. Olde Veste heeft nog 1 kans via Tim, die na een steekbal van Duco, het zijnet raakt. Er is weinig beleving, strijd en felheid. Dan volgt de 0-3 en ook de 0-4. Na verder weinig hoogtepunten fluit de scheids voor het einde van de wedstrijd.  Een wedstrijd om snel te vergeten, lering uit te trekken en om te zetten in een stukje positiviteit. In de kleedkamer krijgt Reinout van Stefan nog een compliment voor zijn inzet en strijdlust. Volgende week Oldemarkt uit als laatste uitwedstrijd voor de winterstop.  
Deel dit bericht

share op facebook  
Top