logo Olde Veste

Oranje Nassau – d’ Olde Veste 54

Nieuwsbericht

Op zaterdag 12 December 2015 stond een lastige uitwedstrijd op de planning, namelijk de koploper:

Oranje Nassau

images8R0DITQ0     Een mooi affiche dus in de 1e klasse E.     We vertrokken om 12:00 vanuit Steenwijk met de Olde Veste Expres richting Groningen, waar we om 14:30 aan de aftrap moesten verschijnen.

Opstelling:

Tom Holleboom

Joy Okenge   Danny Bijlsma   Erwin van Luik   Sjauke Pieter Oosterling

(70 min: Friso Bakker)

Jordy Blijham                                                           Mark Homme van de Veen

(45 min: Gideon Vellinga)

Sander Nijstad

Patrick de Vente                      Tom de Lange              Gerald Kloeten

(70 min: Hussein Igiraneza)

Vanaf de aftrap was het spelbeeld direct duidelijk. Twee aanvallende ploegen die graag druk naar voren willen geven. Oranje Nassau zette vroeg druk op de verdediging van d’ Olde Veste 54 die daardoor moeite hadden met het uitverdedigen. Na 21 minuten spelen kwam Oranje Nassau op 1-0 door een fraai schot van Robert Pompstra uit tweede lijn, de bal vloog over Tom Holleboom heen in de verre hoek. Daarna was het Oranje Nassau die veel druk naar voren gaf, wat resulteerde in een aantal mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. De Steenwijkers kwamen er een aantal keren goed onder de druk uit. Dit leidde ook tot een grote kans voor Sander Nijstad, die overigens jarig was. De compleet vrijstaande Sander ontving de bal na een voorzet in de zestien meter, maar helaas ging de bal op de paal en was het Tom de Lange die in de rebound net naast schoot. Ruststand: Oranje Nassau 1-0 d’ Olde Veste 54 D’ Olde Veste 54 begon goed aan de tweede helft en kreeg ook de eerste kans. Danny Bijlsma, die na een corner nog even voorin bleef hangen kreeg de bal voor zijn voetenimagesYKR1HMPV (hij kan ze beter op de kop hebben) maar hij wist doelman Alex van Stralendorff niet te verschalken. Daarna kwam Oranje Nassau weer beter in de wedstrijd. In een tijdsbestek van ongeveer 10 minuten besliste ON de wedstrijd met twee goals van Ezra Schrijver en één van Kasim Bisimana. Dit was overigens ook de eindstand. Eindstand: Oranje Nassau 4-0 d’ Olde Veste 54 foto's van Jacob Westra
Deel dit bericht

share op facebook  
Top