logo Olde Veste

Olde Veste VR1 wint eenvoudig van Flevo Boys VR1

Nieuwsbericht

Olde Veste speelt op zaterdag 5 december uit in een winderige en koude entourage bij Flevo Boys in Emmeloord. Het grasveld is slecht, want het is zompig en hobbelig. Olde Veste domineert vanaf het begin de wedstrijd. Het heeft een technisch eclip-art-calimero-316978n tactisch overwicht ten opzichte van de tegenstander met hoofdzakelijk jonge speelsters. Na een paar gemiste kansen is het na een kwartier spelen 0-1. Een speelster van Flevo Boys maakt twee keer een overtreding op Veerle Ulrich binnen het strafschopgebied. Bij de tweede keer kent de scheidsrechter een strafschop toe. Nathalie Donkersloot benut de penalty onberispelijk door de bal in de rechterhoek te schieten. Flevo Boys komt in de eerste helft slechts één maal gevaarlijk voor het doel van Renée Onderweegs. Met een fraaie snoekduik vangt ze de van dichtbij ingeschoten bal. De wedstrijd speelt zich verder vooral af op de helft van de thuisploeg. Meer doelpunten kunnen daarom niet uitblijven. In de 36e minuut scoort Eva de Jong de 0-2. Kort daarvoor verovert Veerle met een sliding de bal. Eva maakt het af na een mooie passeerbeweging. Vijf minuten later is het 0-3. Dit keer geeft Eva een voorzet op Michelle Boekweg. Met een bekeken schot laag in de linkerhoek scoort zij vervolgens. In de tweede helft heeft Olde Veste voortdurend balbezit. Toch dringt het niet echt aan om de voorsprong met ruime cijfers te vergroten. Wel gaan de verdedigers veel mee in de aanval. Het duurt toch nog tot de 73e minuut totdat het 0-4 wordt. Ricky Esselink maakt een schitterend doelpunt. Uit een hoekschot Michelle neemt zij de bal in een keer op de slof. Zeven minuten voor tijd wordt het ook nog 0-5. Invalster Britt Timmerman geeft een assist aan Ricky. Zij bedenkt zich niet en haalt iets voor de zestienmeterlijn uit. Weer een prachtig doelpunt dat via de onderkant lat in het doel belandt. Een klein smetje op deze wedstrijd is de overtreding van Renée op een aanvalster van de poldervrouwen bij een corner. Zij duwt een speelster weg, waarna de scheids de bal op de stip legt. De penalty gaat er in en de eindstand komt hiermee op 1-5. Olde Veste gaat met deze solide overwinning de winterstop in.Afbeelding-Goed-Resultaat2-240x207 Opstelling: Renée Onderweegs, Helen Gorter, Eva Marijke Moritz, Krista Koster, Nynke Keulen, Veerle Ulrich (63e min: Michelle Brus), Ricky Esselink, Nathalie Donkersloot (45e min: Jade Griffith), Eva de Jong en Michelle Boekweg (75e min: Britt Timmerman).
Deel dit bericht

share op facebook  
Top