logo Olde Veste

Blauw Wit’34 – v.v. d’ Olde Veste ’54

Nieuwsbericht

sinterklaas nachtOp een zeer winderige zaterdag middag kon men genieten van een niet al te hoogstaand potje voetbal.Het weer maakte het dan ook bijna onmogelijk om fatsoenlijk te spelen. Tijdens de warming-up bleken Clint en Wesley onze beide buitenspelers niet fit genoeg om te kunnen voetballen waardoor Patrick de Vente en Tom de lange hun kans kregen te starten. Beide keepers konden de bal bij lange na geen eens over de middellijn schieten. OV had de eerste helft de wind mee en dacht daarmee zijn voordeel wel te kunnen behalen en de wedstrijd op het slot te kunnen gooien.Niets was minder waar, in de eerste helft gingen er wat kansjes over en weer, maar tot echte 100% kansen kwam het niet echt. In de rust hebben wij een goeie boost gekregen door een mooie peptalk van onze trainer, waardoor we scherper het veld op kwamen dan hoe we waren begonnen aan deze wedstrijd. Wind tegen leek ons toch beter te liggen en we kwamen er een aantal keren zeer gevaarlijk met een counter uit, wat al gauw resulteerde in de 0-1. Na een goeie actie het voorzetjevan Mark Homme die vervolgens met een harde lage schuiver bij de eerste paal voorgaf was het Tom de Lange die nog net zijn grote teen tegen de bal aan kon krijgen en zo de bal voor de keeper in het netje kon tikken. Blauw Wit heeft de hele tweede helft geen kans gehad en dat was de verdienste van het team waartegen ze speelden.In de 63e minuut viel de beslissing, na een goeie aanval over meerdere schijven viel de bal voor de voeten van Sander Nijstad die goed het overzicht bewaarde, voorzette, en zag dat zijn voorzet voor de voeten van wederom Tom de Lange kwam die met een lage schuiver in de korte hoek zijn ploeg op een 0-2 zette. Kort erna werd deze gewisseld voor Gideon. Het waren 3 belangrijke punten die met de bus mee konden naar Steenwijk, waar de sinterklaasjongens en staf van de OV1 zelfs sinterklaas nog mochten aantreffen die natuurlijk jarig was (net als onze grote vriend Jan Derk Brandsma natuurlijk niet te vergeten). De goedheiligman had een stel leuke gedichten en een klein presentje voor een ieder. Een mooie afsluiting van de dag!images0NDJPMZ5   foto's gemaakt door Jacob Westra
Deel dit bericht

share op facebook  
Top