logo Olde Veste

12 december 2015 Olde Veste E1-MVV Alcides E1

Nieuwsbericht

Sinterklaar is het land weer uit en de competitie gaat weer verder. Vandaag de thuiswedstrijd tegen de nummer 4 uit Meppel. Deze heeft vorige week van de nummer 2 ACV gewonnen en ons een dienst bewezen. Nu staan we weer alleen aan kop. Maar ja ze hebben natuurlijk niet voor niets van de nummer 2 gewonnen dus waakzaamheid is geboden. De uitwedstrijd wonnen we met 2-6 maar was 1 van de slechtere wedstrijden van dit seizoen. Als de leiding de kleedkamer in komt is het rustig en is bijna iedereen omgekleed! Dennis zet iedereen neer en vraagt of iedereen zijn taak kent. Ja knikken ze allemaal instemmend. Moet er nog wat gezegd worden of kunnen we het veld op. Er is goed getraind deze week en alles is duidelijk. Stefan geeft de opstelling door en daar gaan ze. Wij volgen na nog even kort overleg over dat het zo rustig is. We komen op het veld en de jongens zijn zelf al met de warming up begonnen. Wat is dit? Dit is wel luxe zo. De wedstrijd begint en het begin is voor ons. De eerste hoekschop ook genomen door Alwin. Deze wordt onschadelijk gemaakt door Alcides maar op het middenveld veroveren we de bal, Max speelt gelijk Alwin in die op Aidan passt die naar binnen kapt en met links via de binnenkant paal scoort, 1-0! Alcides probeert er meer uit te komen maar elke tegenstoot wordt goed onschadelijk gemaakt. Na een ingooi van Alcides verovert Max de bal en speelt 1 man speelt Alwin in die oog in oog met de keeper niet faalt en de bal in de rechterhoek schuift, 2-0! Dit is het teken voor Alcides om de in de verdedigende stelling te gaan en van daaruit te counteren. Doordat het veld nu kleiner wordt is het lastiger om er door te komen. We zien mooie combinaties van de jongens. Schoten van Jordin, Richie en Stijn worden door de keeper gepakt of gaan net naast. Een mooie combinatie van Jordin met Alwin die door past op Richie die vanaf rechts een goede voorzet geeft op Stijn, die maar net over kopt. Deze aanval had meer verdiend. Dan fluit de goede leidende Hans Hubers voor de rust. De 2e helft begint zoals de 1e helft, gelijk druk van Olde Veste. Na een paar minuten slalomt Max door de defensie en schiet vanaf links met links de bal diagonaal in de rechterhoek. De bal gaat erin, Aidan geeft nog het laatste tikje maar de bal was al over de lijn en het doelpunt is van Max. Combinatie van Aidan/Max/Aidan die de bal tussen de verdediging door bij Stijn bezorgt die via binnenkant paal de 4-0 scoort. Net zoals in de 1e helft komt Alcides er af en toe gevaarlijk uit, bij 1 van deze aanvallen zet Oliver een sliding te laat in waardoor hij de speler raakt. Op zo’n 10 meter afstand van het doel een vrije trap voor Alcides. Het schot is hard en voor het doel onstaat een scrimmage maar Damian is alert en red. Hoekschop van Alcides die weggewerkt wordt. Aidan probeert de bal binnen te houden maar leidt daardoor balverlies en de verdediging staat verkeerd en Alcides scoort de 4-1. De jongens voetballen de wedstrijd goed uit en de punten blijven in Steenwijk. Nu winterstop met zaalvoetbal en een wintertoernooi op 16 januari bij Olde Veste. 13 februari begint de competitie weer. Voor nu zijn we in ieder geval winterkampioen!
Deel dit bericht

share op facebook  
Top